Romain Grosjean osvojio nagradu “Vozač Dana”

Romain Grosjean osvojio nagradu “Vozač Dana”

Fanovi su Francuza ponovo nagradili

Romain Grosjean je osvojio drugu uzastopnu nagradu “Vozač Dana” na VN Bahraina. Vozač tima Haas je u nedelju krenuo sa devetog mesta a na start staze Shakir je stigao kao peti. Odličnom vožnjom i agresivnom strategijom od tri zaustavljanja imao je više odličnih obilaženja koja su na kraju i krunisana novim važnim bodovima za tim Haas. Veoma agresivna strategija od tri zaustavljanja sa tri stinta na super mekim gumama i poslednjim na mekim gumama su ga dovela do pozicije odmah iza Nico Rosberga, Kimi Raikkonena-a, Lewisa Hamiltona i Daniel Ricciardo-a.

Priznanje od navijača Francuz dobija drugi put, pre dve nedelje je nagradu dobio za osvojeno šesto mesto u Australiji. Grosjean je pohvalio svoju ekipu na “perfektnoj strategiji” nakon trke i priznao da je početak sezone premašio i njihova očekivanja.

“Moramo da budemo na zemlji i da shvatimo da će biti kada će stvari biti teže”, rekao je Grosjean. “Ovo je debi iz snova, morate da se probudite da shvatite to, ali mi to moramo da iskoristimo za podsticanje morala. Svi su bili veoma umorni (pre trke) zbog količine posla koju smo morali da uradimo iza scene, pokušavajući da uhvatimo korak, visoko, ali ove vrsta trka nas nagrađuju”.

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti