Rosberg iznenađen odličnim startom

Rosberg iznenađen odličnim startom

"Nikada nisam očekivao da prve tri trke budu ovakve"

Lider šampionata Nico Rosberg kaže da nije očekivao ovako dominantan start sezone, sa tri pobede u nizu na prve tri trke.

Dok su greške i tehnički problemi donekle pomogli Rosbergu, nema govora o toma da Nemac u sledeću trku ne ulazi kao veliki favorit. On je na poslednjih šest trka, uključujući i prethodnu sezonu, uspeo da dođe do pobede. Uprkos prednosti od 36 bodova u odnosu na timskog kolegu i aktuelnog svetskog prvaka Lewisa Hamiltona u šampionatu vozača, Rozberg odbija da ga ponese ovako odličan rezultat.

“Sjajno je videti da mi još uvek imamo najbrži bolid, naravno, uvek je plan da pobedite na svakoj trci. Ali nikada nisam očekivao da prve tri trke budu ovakve. Iskoristio sam većinu svojih mogućnosti i trenutno imam prednost u bodovima – ali smo prošli samo tri trke i potreban je samo jedan loš vikend da sve nestane. Lewis je za mene još uvek reper i on je trenutni šampion, Ferrari nije pokazao šta može da uradi i Red Bull izgleda da postaje sve jači, tako da će biti dobra bitka i radujem se tome. Ne bih je imao drugačije. Za sada, idem iz trke u trku, sa fokusom na ono što radim i pokušavam da uradim najbolje što umem. Takav pristup je do sada radio dobro”.

Rosberg je pokazao dobru formu tokom poslednje trke Formule 1 u Rusiji prošlog oktobra. Početak trke sa prvog mesta nakon osvojene pole pozicije i start ispred Lewisa Hamiltona se nije dobro završio za Nemca, koji je morao da odustane zbog zaglavljene papučice gasa.

“Ne mogu da dočekam da dođem u Sochi”, rekao je Rosberg. “Izgledao sam dobro tokom celog vikenda prošle godine dok me tehnički problem nije poslao van trke i imao sam zabavno trkanje godinu dana pre toga, tako da sam konkurentan na ovoj stazi. Imam lepe uspomene  na proslavu dve šampionske titule, tako da sam uzbuđen da se vratim i vidim kakvi ćemo biti”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti