Rosberg: Promena pravila za 2017 ne ide u pravom pravcu

Rosberg: Promena pravila za 2017 ne ide u pravom pravcu

I Nico Rosberg protiv promene pravila aerodimanike za sledeću sezonu

Lider šampionata Nico Rosberg je još jedan u nizu vozača koji je izneo svoje neslaganje sa planiranim promenama propisa za sledeću sezonu 2017.

U pokušaju da se bolidi ubrzaju za 5s po krugu, čelni ljudi ovog sporta se spremaju da uvedu velike tehničke promene, koje između ostalog uključuju i promenu aerodinamike. Rosberg veruje da planirane promene neće imati željeni efekat, i da će više ometati nego promovisati bliže trkanje između konkurenata.

“Mi treba da se borimo jedni protiv drugih u 2017-oj, i mislim da to nećemo postići jer se zna da je sila potiska ta koja nas koči”, objasnio je vozač Mercedesa. “To je jedna od glavnih stvari zašto ne možete da biliže sledite bolid. Ukoliko dodate 30% više potiska jasno je da će to ići u pogrešnom pravcu. Prioritet je da imate više borbe i više preticanja tako da je to pogrešan pravac. Ne želim da kažem svi, ali ukoliko sam dobro čuo većina vozača su rekla istu stvar”.

Šef Mercedesa Toto Wolff je promenio svoj stav o novim pravilima i izneo protivljenje, dok su mnogi vozači koji su u prvi mah bili ohrabreni bržim bolidima takođe protiv predloženih promena pravila za 2017.

“Brži bolidi su jedna stvar, a više potiska je druga stvar. Možete dobiti brže bolide mehanički, a mislim da je je tu cela stvar malo maglovita. Da, i ja želim brži bolid, ali ga želim u drugom smeru – ne prianjanjem. Možda je ovo stvar koja nije baš jasna”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti