Rosberg se nada da će mu se kockanje sa gumama isplatiti

Rosberg se nada da će mu se kockanje sa gumama isplatiti

Rosberg se nada da će imati dobar tempo s obzirom da će trku krenuti na mekim gumama

Osvajač pole pozicije na VN Kine Nico Rosberg se nada da će se njegovo kockanje sa izborom guma isplatiti u prvom stintu trke.

Rosberg je bio jedini vozač koji je svoj najbolji krug u Q2 sesiji ostvario na mekoj komponenti guma dok je ostatak vozača svoje najbrže krugove napravio na super mekoj komponenti. Prema trenutnim pravilima, učesnici Q3 dela kvalifikacija moraju da startuju na gumama sa kojima su postavili svoja  najbolja vremena u Q2 delu kvalifikacija.

Pady Lowe iz tima Mercedes je pre nekoliko dana izjavio da očekuje na super soft guma izdrži samo pet krugova i Rosberg očekuje da će mu to sutra doneti prednost na stazi.

“Nisam gledao na stategiju previše, ali mislim da će ovo biti dobro”, rekao je Rosberg na konferenciji za štampu nakon trke. ” Možda će mi doneti prednost, ali moram da pogledam to večeras”.

Rosberg je ovom pole pozicijom prestigao Fernanda Alonsa na listi vozača sa najviše osvojenih pole pozicija, ali je rekao da bi želeo bitku sa timskim kolegom Lewisom Hamiltonom, koji je ispao u Q1 delu kvalifikacija zbog problema sa ERS-om.

“Zadovoljan sam naravno, ceo vikend je prošao dobro. Bolid se ponašao dobro kako bi uradio dobar krug i stavio ga na pole poziciju… Srećan sam zbog toga. Ali nisam presrećan što je Lewis imao peh, zato što se njegov bolid pokvario i borba se nije desila”.

Hamilton zaostaje za Rosbergom 17 bodova, i sutrašnju trku će startovati sa začelja, iako Mercedes ima opciju da startujue iz pit lane-a ukoliko odluče da zamene neki deo na njegovom bolidu.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula Oee Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti