Rosberg: Znam da mogu da pobedim u Kini

Rosberg: Znam da mogu da pobedim u Kini

Vozač Mercedesa je u Kini ostvario svoju prvu pobedu

Ciljajući svoju šestu uzastopnu pobedu lider šampionata u kategoriji vozača Nico Rosberg je uveren da može sigurno pobediti i na trci u Kini.

Vozač Mercedesa je uverljivo osvojio 1 mesto na Velikim Nagradama Australije i Bahraina uprkos osvajanju pol pozicija njegovog timskog kolege Lewisa Hamiltona. Njegovi najbliži rivali uz Hamiltona uključuju Ferrari duo Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel koji su imali poteškoće u osvajanju poena tokom prve dve trke sezone.

“Odlično je startovati sezonu na tako pozitivan način“, kaže tridesetogodišnjak za crash.net. “Ali ja samo pravim korak za korakom, trku za trkom i ciljajući još pobeda koje će doći. Važno je uživati u trenutku kao što je ovaj”.

Nemac se takodje osvrnuo na drage uspomene koje je imao u Shanghaiu i nada se da će staza biti dobra prema njemu ponovo.

“Idem u Kinu znajući da mogu ući u borbu za pobedu, što je odličan osećaj“, objašnjava on. “Posebno u ovom slučaju, Shanghai je staza sa lepim uspomenama za mene. Uzeo sam svoju prvu pol poziciju i pobedu 2012-te, tako da ulazim u ovaj vikend sa velikim očekivanjima. Radujem se sledećoj borbi. Nismo videli pravi Ferrari još uvek, tako da bi ovo mogla biti veoma uzbudljiva sezona.“

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti