Ruski milijarder kupio stazu Nurburgring

Ruski milijarder kupio stazu Nurburgring

Da li će se legendarna staza vratiti u F1 kalendar?

Ruski milijarder Viktor Kharitonin je postao novi vlasnik staze Nurburgring. Biznismen koji ima 43 godine, je koosnivač zdravstvene kompanije Pharmstandard i već bio većinski vlasnik u kompaniji koja posluje na Nurburgringu, a sada je sa 99% vlasništva postao de fakto vlasnik, prema Forbes Rusija.

Transakcija je vredna 37 milona evra, pa je tako Kharitonin stazu u Nemačkoj ukupno platio 77 milona evra za celokupno vlasništvo. Nurburgring se od nedavno bori sa finansijama, pa se prošle godine nisu našli u F1 kalendaru zbog nemogućnosti ispunjavanja uslova nametnutih od strane Bernie Ecclestone-a.

Prvi čovek Formule 1 je priznao da je bio zainteresovan za kupovinu ove istorijske staze, ali je na kraju izgubio od Kharitonin-a koji je dao veću ponudu. Ecclestone je rekao da je povratak VN Nemačke u šampionat 2017 “veoma verovatan”.

Kharitonin je prošle godine potvrdio da su razgovori sa FOM-on propali jer finansijski dogovor nije mogao da bude postignut.

“Mi smo odbili jer se oni ne slažu sa organizatorima na finansijskom planu”, rekao je Rus koji veruje da će se razgovori sa Ecclestonee-om nastaviti pre ili kasnije.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti