Sergey Sirotkin novi test vozač Renaulta

Sergey Sirotkin novi test vozač Renaulta

"Ovo je sjajna prilika za mene, sve se desilo tako brzo. Još uvek ne mogu da verujem"

Vozač GP2 serije Sergey Sirotkin se pridružio ekipi Renault kao test vozač i svoje prvo pojavljivanje na stazi sa ovom ekipom će imati na domaćem terenu tokom prvog treninga ovog vikenda u Rusiji.

Sirotkin se trenutno takmiči u GP2 seriji sa timom ART, koji je vodio Frederic Vasseur pre nego što je zauzeo mesto trkačkog direktora u Renaultu. Sirotkin je bio test i rezervni vozač tima Sauber i učestvovao je u testovima u toku sezone u Bahrainu 2014 godine.

“Ovo je sjajna prilika za mene, sve se desilo tako brzo. Još uvek ne mogu da verujem”, rekao je Sirotkin koji je prošle sezone bio treći u GP2 seriji sa timom Rapax.

“Ovo je međutim momenat za koji mladi vozači rade, i ja sam odlučan da naučim što više mogu, što brže mogu, i da uradim najbolji mogući posao za tim dok budem vozio na prvom treningu. Renault Sport, kome bi se zahvalio, je pokazao toliko puta da je najbolje mesto za start u Formula 1 karijeri, i nameravam da iskoristim ovu priliku. Moja obaveza je izazov titula u GP2 seriji koja će biti povećana ovom velikom šansom i želim još da se zahvalim SMP Racing-u na velikoj podršci u mojoj karijeri”.

Sirotkin će mesto u bolidu preuzeti od Kevina Magnussena na prvom treningu u petak na VN Rusije u Sochi-u.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti