Verstappen očekuje borbu sa McLarenom za Q3 deo kvalifikacija

Verstappen očekuje borbu sa McLarenom za Q3 deo kvalifikacija

Da li McLaren može odgovoriti na izazov iz tima Toro Rosso?

Max Verstappen veruje da će se ekipa Toro Rosso u subotnjim kvalifikacijama boriti sa McLarenom za mesto u Q3 delu kvalifikacija.

Toro Rosso se borio sa podešavanjem bolida tokom treninga u petak, pa je na oba treninga Verstappen imao poprilično velika proklizavanja zadnjih točkova što je dovodilo do okretanja na stazi. Sa samo jednim preostalim treningom i sat vremena isprobavanja podešavanja, Verstappen kaže da još mnogo posla mora da se uradi i očekuje da će se Williams i Force India poboljšati u kvalifikacijama.

“Mislim da generalno bolidi sa Mercedesovim motorima u kvalifikacijama imaju povećanje snage pa očekujem da će napredovati. Sa McLrenom ne znam, bili su konkurentni pa mislim da ćemo biti blizu, to će definitivno biti borba za prolaz u Q3 jer definitivno u ovom trenutku nam nedostaje malo ritma”.

Verstappen veruje da njegovu ekipu Toro Rosso-a očekuje pravi izazov u Rusiji nakon problema koje su imali u petak.

“U ovom momentu mislim da je to bio jedan od najtežih dana ali imamo još posla na podešavanju i mislim da možemo da se unapredimo i lako dobijemo 4-5 desetinki. Imamo još mnogo posla”.

Slika: Toro Roso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti