Vettel nije želeo da rizikuje oštećenje bolida

Vettel nije želeo da rizikuje oštećenje bolida

"Nismo znali 100% u čemu je bio problem"

Sebastian Vettel je rekao da je odlučio da ne rizikuje nakon što je izgubio kontrolu na drugom treningu u Bahrainu usled problema sa olabavljenom maticom na zadnjem levom točku njegovog bolida.

Nakon što je Kimi Raikkonen odustao sa trke u Australiji pre dve nedelje usled problema sa turbom, u italijanskom timu su u prvom trenutku bili zabrinuti kada je četvorostruki svetski šampion parkirao svoj bolid pored staze. Vettel je kasnije objasnio da nije hteo da rizikuje i ošteti bolid.

“Nismo znali 100% u čemu je bio problem”, rekao je Vettel. “Ispao sam iz krivine br.4 pa sam odlučio da stanem. Očigledno nismo želeli da rizikujemo da oštetimo bolid, šteta jer sam hteo da napravim još par krugova ali šta je tu je. Mislim da je normalno kada osetite da nešto nije u redu. Probate da nemate nikakve rizike, neverovatno je važno da imate kilometražu i da dobijete informacije u petak ali je takođe važno da se uverite u dobro stanje auta za ceo vikend i celu sezonu. Danas je bilo važno da ne rizikujemo ništa, motor, bolid što je više moguće”.

Na prvom treningu Vettel je imao 11-to vreme i izgledao je mnogo bliže vozačima Mercedesa na mekoj komponenti guma u ranoj fazi drugog treninga. Međutim problematičan krug na super mekoj komponenti guma Vettel nije uspeo da završi pa je na kraju ostao na šestom mestu sa zaostatkom od 1.6s u odnosu na Rosberga.

“Mislim da ukoliko želite da se kvalifikujete visoko moraćete da koristite super meku komponentu guma. Mislim da to nije tajna. Mnogo ljudi je uradilo svoj domaći zadatak danas, ja nisam sve pošto sam stao. Kimi je uradio dosta krugova pa je na kraju ovo razuman dan. Mislim da ćemo biti malo bliže ovde. Teško je reći, ne znam šta je Mercedes uradio danas. Oni će biti ti koje treba da pobedimo. Mnogo domaćeg imamo danas ali mislim da možemo da se poboljšamo”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti