Vettel promenio mišljenje o incidentu sa Kvyatom

Vettel promenio mišljenje o incidentu sa Kvyatom

"Iz mog ugla stvarno nisam znao gde da idem, bio sam u sendviču između Kimi-a i Daniil-a

Uprkos sudaru sa timskim kolegom Kimi Raikkonenom vozač ekipe Ferrari Sebastian Vettel je uspeo da na kraju trke stigne do podijuma i donese ekipi vredne bodove u borbi sa Mercedesom.

Nakon trke u Šangaju pre nego što su vozači dobili svoja priznanja za osvojena mesta na trci, nemački vozač je optužio Daniil Kvyata za manevar koji je prouzrokovao njegov kontakt sa timskim kolegom Kimi Raikkonenom.

Međutim u poslednjoj izjavi on je promenio svoju priču rekavši da je nesrećan slučaj koji se desio, trkački incident.

“Ono što se dogodilo u prvom krugu, na kraju, je bio trkački incident”, rekao je Vettel sa sajt thecheckeredflag.co.uk .

“Iz mog ugla stvarno nisam znao gde da idem, bio sam u sendviču između Kimi-a i Daniil-a. Strašno mi je žao zbog onoga što se dogodilo, mislim da kontakt sa bolidom istih boja nije u redu. To je šteta, jer je to uništilo trku za obojicu, i za Kimi-jevu i moju. Na kraju dana smo imali sreće jer smo bili u stanju da nastavimo. Safety car nam je pomogao da se vratimo. Kimi je snažno kočio u krivini br. 1. Pokušao sam da idem sa unutrašnje strane da ga obiđem. Daniil je bio iza mene. On je imao bolji start i pokušao je isto. Bio sam odlučan da preteknem Kimi-a. Daniil je bio odlučan da obiđe mene. Kimi se vratio sa leve strane, Kvyat je došao sleđa sa desne strane pa sam reagovao. Pokušao sam da odustanem oduzimanjem gasa i pritiskanjem kočnice, ali nije bilo šanse, imao sam kontatk sa Kimi-em što je šteta, bolid je bio oštećen nakon toga, ali odličan opravak od strane tima, koji je uspeo da ostane miran na početku i zameni nos nakon izlaska sigurnosnog vozila na stazu”.

Vettel je čestitao timu na sjajnom oporavku nakon katastrofalnog prvog kruga i nada se da će VN Rusije proći bez incidenata.

“Sveukupno smo imali sjajnu trku, dobru strategiju, fantastične pit stopove, ne bih mogao da tražim više nakon tako lošeg prvog kruga. Nadam se u Rusiji da ćemo imati mirniju trku!”

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti