Vettel traži jeftinije motore

Vettel traži jeftinije motore

"Lično mislim da su prema trenutim propisima motori preskupi..."

Sebastian Vettel poziva na povratak jeftinijih motora i kao u starim danima atmosferskim, uprkos činjenici da je njegov tim Ferrari stavio veto na predlog o ograničenju troškova.

“Lično mislim da su prema trenutim propisima motori preskupi i da bi svim timovima i sportu bilo korisno da se vratimo atmosferskim motorima. Oni koštaju manje već sada i tako će i ostati. Sve drugo što smo pokušali da promenimo u pravilima ne menja ključni problem. Mislim da je dosta problema sa kojim se sada suočavamo činjenica da smo išli pogrešnim putem”, rekao je on.

Vettel je među vozačima koji su potpisali pismo Udruženja Grand Prix Vozača u kome se kritikuju trenutni propisi i trenutno rukovodstvo.

“Ja ne mogu menjati pravila, mislim da je dobra stvar da ne pustite jednog vozača ili jednu osobu da menja pravila, ali način na koji se trenutno radi verovatno nije najbolji. Jasno je da mi vozači nismo ovde da bi pravili pravila. Sportisti ne prave pravila, tako da je jasno da mi ne želimo da budemo ti koji će odlučiti u kom pravcu ide sport”.

Vettelovi kometari o motorima su ga stavili naspram Ecclestone-a, koji je bio otvoren oko trenutne situacije po pitanju motora.

“Ovaj motor je dobar, za proizvođače. Ali ukoliko žele da eksperimentišu onda to treba da rade u WTCC-u”.

Slika: Ferrari Media Center

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti