Vettel umanjio značaj različitog odabira guma

Vettel umanjio značaj različitog odabira guma

"Uvereni smo u izbor guma koji smo uradili i znamo naše razmišljanje nakon toga"

Sebastian Vettel kaže da će razlika u izboru guma između Ferraria i Mercedesa biti mnogo manje izražena u nedelju na samoj trci.

Kao deo novih propisa koji timovima daju mnogo više mogućnosti za odabir guma na svakoj trci, ekipe su u obavezi da svoju selekciju učine najkasnije 13 nedelja pre udaljenih grand prix trka (van Evrope). Za trku u Bahrainu, Ferrari se odlučio za tri seta medium guma, četiri seta mekih i šest setova super mekih guma. Sa druge strane ekipa Mercedesa ima drugačiju strategiju sa jednim setom medium guma, šest setova mekih i šest setova super mekih guma.

Kako se medium guma na trci u Australiji pokazala kao najbolja opcija ovo je povećalo pažnju na odabir guma od strane timova, ali Sebastian Vettel misli da je mala verovatnoća da će se taktika u toku same trke ova dva tima veoma razlikovati.

“Videćemo, na papiru izgleda više nego različito jer kada dođete do nedelje ostajete sa mnogo manje guma. Uvereni smo u izbor guma koji smo uradili i znamo naše razmišljanje nakon toga. Ne znam šta misle ostali, ali mislim da ćemo saznati”.

Timovi kako odmiče vikend vraćaju određeni broj guma pa su tako u Austaliji Mercedes i Ferrari nakon prolaska u Q3 deo kvalifikacija za trku imali na raspolaganju šest preostalih setova za svakog vozača.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti