Wehrlein: Ulazak u Q2 je moguć

Wehrlein: Ulazak u Q2 je moguć

Nemački vozač misli da će se pozitivna forma od petka preneti i na kvalifikacije

Pascal Wehrein misli da prolazak u Q2 deo kvalifikacija je moguć nakon nakon ohrabrujućeg tempa Manora na prva dva treninga u petak na VN Bahraina.

Oba vozača ekipe Manor su ispala prva u kvalifikacija u Austarliji pre dve nedelje. Međutim na poslednjem treningu u petak Wehrein je bio brži od oba vozača Saubera i samo 0.3s sporiji od Jolyona Palmera u Renaultu uprkos činjenici da nije imao vožnju na super mekim gumama. Njegovo mišljenje je da je Q2 deo kvalifikacija razuman cilj.

“Ukoliko pogledate vremena i ukoliko skinete 0.5s-1s na super mekim gumam onda smo mi negde između ali ko zna? Q2 bi bio veoma dobar korak napred i mi bismo bili srećni sa tim. Pokušaću koliko je to moguće ali nisam siguran da li ću uspeti”.

Upitan da li je iznenađen sa zaostatkom za sredinom poretka na treninzima u petak, Wehrlein kaže da je to u skladu sa očekivanjima koje su imali na predsezonskim testiranjima.

“Više sam bio iznenađen u Melburnu po pitanju zaostatka jer je Barcelona bila veoma pozitivna i vremena u Barceloni su bila veoma dobra. Očekujemo da budemo konkurentni i u Melburnu smo imali nekoliko problema i bili smo daleko na kraju i moje je mišljenje i dalje nego što smo trebali. Kao što sam rekao u Melburnu imamo nekoliko problema na bolidu i sa gumama. Videli ste u kvalifikacijama, bili smo nigde a u trci a onda u trci da smo bili nigde onda bi me svaki vozač obišao u prva dva kruga  ali sam bio konkurentan sve do prvog pit stopa. Ovo je dobro i mislim da smo više stvari sada složili i sjedinili”.

Slika: Manor Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti