Wolff : Oštećenje je koštalo Hamiltona sekundu po krugu

Wolff : Oštećenje je koštalo Hamiltona sekundu po krugu

Hamilton je s obzirom na probleme u prvom krugu došao do vrednih bodova na kraju

Toto Wolff veruje da je oštećenje na Mercedesu W07 Hybrid Lewisa Hamiltona, kao posledica kontakta u prvoj krivini sa vozačem Williamsa Valtteri Bottasom, koštalo sekundu po krugu u Bahrainu.

Hamilton je sa pol pozicije loše startovao i vratio se na drugo mesto u prvoj krivini, kada je nakon kontakta sa vozačem Williamsa Valterri Bottas-om oštetio prednje krilo i pod automobila. Hamilton je pao na sedmo mesto posle incidenta ali je uspeo da se vrati do treće pozicije, i sada zaostaje 17 poena iza timskog kolege i pobednika trke Nico Rosberga.

“Automobil je bio skoro sekundu sporiji u sili potiska tako da nije bilo načina da se anulira prednost Kimi-a (Raikkonen) na istim gumama. Tako da, ostanak na stazi bi nam dao šansu u slučaju vozila bezbednosti. To bi nam bila jedina prilika da nadoknadimo tu sekundu”.

Uprkos tome što je Mercedes uzeo 83 od raspoloživih 86 poena u prve dve runde, Wolff ostaje zabrinut pretnjom Ferrari-a.

“Tek smo prošli dve runde od 21 trke u sezoni, tako da je teško reći gde smo po rezultatima“, dodaje on. “Kao tim, drago nam je što smo napravili odličan start ove godine, i od toga nastavljamo ka sledećim prilikama koje dolaze. Ali sigurno je da bi gledali drugačiju trku danas da Sebastian (Vettel) nije morao da se povuče pre starta. Mi ćemo ostati čvrsto na zemlji i nastaviti da guramo ka sledećoj trci u Kini“.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti