Allison zadovoljan napretkom Ferraria na testiranju

Allison zadovoljan napretkom Ferraria na testiranju

Konačni rezultat na trci u mnogome zavisi od kvalifikacione pozicije

Tehnički direktor Ferrari-a James Allison misli da je njegov tim napravio solidan napredak u postupku učenja bolida SF16-H tokom testa održanog nakon VN Španije.

Ferrari je trku u Barceloni završio na drugom i trećem mestu, dok su se nakon incidenta u prvom krugu vozači Mercedesa oprostili od trke. Ovo nije bilo dovoljno da se italijanska ekipa suprotstavi Red Bull-u koji je imao prednost u ključnom trećem sektoru. Allison kaže da je Ferrari radio na rešavanju ovog problema tokom dvodnevnog testa.

“Proveli smo nekoliko dana u Barceloni nakon trke gde smo prošli kroz čitav niz tehničkih podešavanja i poboljšanja našeg bolida. To je bio veoma uspešan test i napravili smo neke napretke, pa se radujemo da naučimo još i to primenimo u Monaku”.

Allison je naglasio i značaj jakog kvalifikaciong rezultata u Monaku.

“To je staza, naravno, gde je dobra startna pozicija apsolutno sve kako bi ostvarili dobar rezultat”, dodao je Allison kada je govorio o stvarima koje su potrebne na ovoj stazi. “Ta dobra pozicija dolazi tokom celog vikenda i ne možete sebi priuštiti bilo kakve greške. Staza se menja dosta kako vikend odmiče tako da treba da budete tamo svo vreme. Ovo je staza sa veoma visokim downforce-om, krivine su duge, pravci kratki, i bolidi koji imaju najviše potiska na raspolaganju su generalno dobri na ovoj stazi”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti