Alonso srećan što je bio deo Q3 predstave

Alonso srećan što je bio deo Q3 predstave

"Osećaj je bio fantastičan, gledao sam Q3 na televiziji jako dugo"

Prvi put od početka partnerstva u 2015, McLaren i Honda su se kvalifikovali u Q3 deo kvalifikacija gde je Fernando Alonso osvojio 10-to mesto na sutrašnjoj trci za VN Španije.

Iako se i iz izjava, kako predstavnika tima tako i vozača, mogla videti želja za ovakvim napretkom stalni napredak u formi je evidentan i današnje kvalifikacije su dokaz toga.

“Osećaj je bio fantastičan, gledao sam Q3 na televiziji jako dugo. Lepo je biti deo predstave i mi napredujemo kao tim i sada je prvi put da smo ušli u Q3, bez velikih incidenata. Uživamo sada u prvom koraku i odmah razmišljamo kako da sutra dođemo do bodova”.

Nasuprot onome što je Španac ranije imao na raspolaganju i što je radio redovno od kada se pridržio McLarenu je slobodan odabir guma za samu trku. Međutim svojim plasmanom on tu mogućnost gubi i sutra će na startu trke imati teži posao od svog timskog kolege Jensona Buttona koje trku kreće sa 12-og mesta.

“Očigledno, mi nećemo imati slobodan izbor guma. Moramo da startujemo sa gumama koje smo koristili u Q2 delu, tako da je to mali hendikep od koga ćemo morati da se oporavimo sutra nekako”.

Alonso se ne kladi na neki veliki broj bodova na domaćoj trci ali je i dalje odlučan da izvuče maksimum iz svoje mogućnosti na startu i na strategiju u trci.

“Mi razmišljamo o napretku ali ovde u Barceloni znamo da mnogo zavisi od starta i pit stopova. Koncentrisaćemo se na start i onda ćemo učini da gume proprade i da se brinemo o njima jer mislim da će degradacija biti veoma velika kao što je to bilo juče. To će biti ključ trke”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti