Alonso veruje u projekat McLaren Honde i slaže se sa Dennisom

Alonso veruje u projekat McLaren Honde i slaže se sa Dennisom

Fernando Alonso kaže da ima razloga da se složi sa Ronom Dennisom da će Mclaren-Honda biti tim koja će prekinuti dominaciju Mercedesa.

Fernando Alonso kaže da sada više veruje u projekat Mclaren-Honde nego što je bilo pre godinu dana, i kaže da se slaže sa Ronom Dennisom u njegovoj tvrdnji da će biti tim koji će prekinuti dominaciju Mercedesa.

Šef Mclarena, Ron Dennis, je ranije ove nedelje u svojoj izjavi predvideo da će Mclaren-Honda biti tim koji će postati svetski šampion posle Mercedesa, samo nekoliko meseci nakon završetka najgore Formula 1 sezone u više od 30 godina. Medjutim, dok su se mnogi smejali tome, naročito zbog sporog napretka među deset najbržih u kvalifikacijama, Alonso oseća da je video dosta koraka napred od kako se vratio u tim 2015-te i veruje da ima dobrih razloga za tako uzvišene ciljeve.

“Ono što Ron kaže je nešto što oseća i nameravam da se složim sa njim”, izjavio je dvostruki svetski šampion. “Sa novim pravilima sledeće godine teško je znati kako će stvari izgledati u uslovima konkurentnosti. Vidim da ovaj projekat ide u pravom smeru : prošle godine smo imali mnogo poteškoća, bili smo ispod proseka i sve što smo imali je nada da će stvari biti bolje. Sada imamo više od nade, počeli smo da gledamo rezultate, osećamo rezultat i osećamo da smo konkurentniji. Sve u pozadini, u Sakuri i Wokingu dobija svoj smisao, sve ide brže, tako da smo uvereniji sada nego pre godinu dana, u uslovima ovog projekta i kako bi zaustavili dominaciju Mercedesa, ali da li ćemo mi biti prvi, ne znam još, ali vrlo je verovatno”.

Medjutim dok očekuje da Red Bull takodje bude u kombinaciji u poteri za Mercedesovom dominacijom, on je manje ubedjen da će to biti njegov bivši tim Ferrari.

“Red Bull je vrhunski tim, znamo to, ali nisu podržani bilo kojim proizvodjačem i to je teško u Formuli 1: Ferrari će uvek biti konkurentan, ali uvek mu nedostaje taj poslednji deo“.

Slika: McLaren Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti