Arrivabene odbacio Kvyatov razlog za sudar

Arrivabene odbacio Kvyatov razlog za sudar

Šef Ferraria se ne slaže sa objašnjenjem ruskog vozača

Maurizio Arrivabene kaže da činjenica da je Sebastian Vettel usporio u krivini br. 3 nije opravdanje za kontakt od strane Daniil Kvyata koje je rezultiralo odustajanjem Ferrarievog vozača.

Kvyat je udario Vettela na prilasku krivini br. 2 u prvom krugu VN Rusije, što je Vettela odbacilo na Daniel Ricciarda. Vozač Ferraria je popustio u krivini br .3 u strahu da je imao oštećenje na bolidu i Kvyat je rekao da nije mogao da izbegne Vettela pa ga je udario ponovo. Kada je Arrivabeneu rečeno da Kvyat tvrdi da je Vettel usporio, šef tima Ferrari je odgovorio: “Naravno, pa udario ga je! Šta je trebalo da radi, da leti?”

Arrivabene je rekao da nema razlike ukoliko je Vettel oštetio svoj bolid ili ne u prvom kontaktu.

“Pominjanje telemetrije mislim da nije pravac u kome treba da sagledamo situaciju. Shvatam inteligentni pristup ali morate nekada biti i pametni, ukoliko pogledate snimak sve je poprilično jasno. Sebastian je rekao da ga je dodirnuo jednom na početku ali drugi put je bilo poprilično jako. Naravno, ukoliko imate sudar kao ovaj usporite. To ne znači da ako ste usporili treba da vas udare još jednom! Ne treba nam telemetrija da to shvatite. Obećao sam svima vama od prvog dana kada sam počeo ovde da radim da će sve biti transparentno i iskreno. Prošlog puta u Kini, nisam se žalio na Kvyata. Rekao sam da je Kvyat radio svoj posao. Ovog puta ne mogu da pronađem nijedan razlog za ono što se desilo”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti