Boullier: McLaren ima bolju šasiju od Ferrari-a

Boullier: McLaren ima bolju šasiju od Ferrari-a

"Nisam siguran da je Ferrari pretnja"

Trkački direktor tima McLaren Honde Eric Boullier trvrdi da je šasija MP4-31 bolja od šasije Ferrari-a SF16-H, i veruje da im to može pomoći da pobede italijanski tim sledeće nedelje na VN Monaka.

Nakon osvajanja bodova u Rusiji i Španiji, na uskim ulicama Monte Karla gde snaga motora nije u prvom planu, u ekipi McLarena očekuju dobar rezultat. U intervjuu za Austosport, Boullier misli da njegov tim ima potencijal da bude četvrti najbrži tim u Monaku: “Na papiru možemo biti između šestog i osmog mesta po mom mišljenju”, rekao je Francuz.

Međutim, Boullier u grupu vodećih nije uključio Ferrari na stazi u Monaku.

“Ferrari, nisam siguran”, odgovorio je kada je McLaren stavljen iza Mercedesa, Red Bull-a i Ferrari-a. “Nisam siguran da je Ferrari pretnja. Red Bull definitivno, Toro Rosso koji ima dosta dobar bolid, i Mercedes”.

Honda je prešla naporan put od povratka u Formulu 1 2015 godine. Japanski proizvođač je napravio zapažen napredak ove sezone, iako Fernando Alonso i Jenson Button nemaju trkački tempo kao vodeći. Međutim, Boullier je uveren da poslednje dve šasije koje su dizajnirane od strane Peter Prodromou-a su kalibra za top tri, aktuelna još više od prošlogodišnje.

“Prošle godine bili smo treći, ali blizu Williams-a i Ferrari-a. Sada su Mercedes, Red Bull, mi, onda Ferrari, Toro Rosso i Williams. Oni su očigledno sada iza nas”.

Prošle sezone ekipa McLarena je svoje prve bodove osvojila na VN Monaka, gde je Jenson Button trku završio na osmom mestu u poretku.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti