Button:Konkurentan bolid će me zadržati sledeće godine u F1

Button:Konkurentan bolid će me zadržati sledeće godine u F1

Iskusnom vozaču McLarena ove sezone ističe ugovor

Jenson Button razmatra samo mesto u konkurentnom timu za sledeću sezonu i nije nužno da to bude McLren ali je bitno da to bude tim koji će mu dati mogućnost da se “bori za dobre rezultate”, u protivnom razmotriće napuštanje Formule 1.

Britanac je trenutno pod ugovorom sa ekipom McLaren koji ističe na kraju ove sezone i kao mogući kandidat za njegovo mesto se pominje Stoffel Vandoorne. Međutim Button želi da ostane u ovom sportu ali u konkurentnom timu i ne navodi da bi tom mogao biti McLaren, već tim u kojem bi mogao da predstavi sebe.

“Želim da budem u poziciji da sledeće godine budem konkurentan i da se borim za dobre rezultate, barem u sredini, i to je ono što će me zadržati u sportu”, rekao je vozač McLarena za F1i. “Moje misli su da budem konkurentan sledeće godine i da se trkam i da uživam u tome. Makar da budem u mogućnosti da vidim one sa čelnih pozicija. Voleo bih da to uradim ovde i nadam se da je ovaj tim u toj situaciji”.

Kada mu je postavljeno pitanje da bi mesto u Mercedesu moglo biti slobodno sledeće sezone, jer Nico Rosberg još uvek nije potpisao novi ugovor, Button je odgovorio:

“Svaki čovek koji voli trkačke automobile bi rekao da (za Mercedes), uradio bi to jer je njihov bolid brži za sekundu. Dakle bilo koji vozač da li voleo Ferrari ili mrzeo Mercedes bi želeo da vozi taj bolid jer onda ima šansu da postane svetski šampion”.

Šampion sveta iz 2009 je povezan sa prelaskom u Williams sledeće sezone, i taj prelazak je navodno dogovoren još 2015 pre nego što je potpisao produženje ugovora sa McLarenom.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti