Ferrari: Nema oštećenja na motoru Sebastiana Vettela

Ferrari: Nema oštećenja na motoru Sebastiana Vettela

Motor Sebastiana Vettela nije pretrpeo štetu nakon sudara sa Daniil Kvyatom

Ferrari je saopštio da nema znakova da je motor Sebastiana Vettela pretrpeo štetu nakon što je Nemac ima dvostruki sudar u prvom krugu VN Rusije.

Vozač Red Bull-a Daniil Kvyat, koji je u međuvremenu prebačen u juniorski tim Toro Rosso, je udario Vettelov SF16-H na prilazu krivini br. 2 a na nakon izlaska u krivinu br. 3 i posle usporavanja četvorostrukog svetskog šampiona je to učinio još jednom. Upitan o obimu štete odmah nakon trke, šef Ferraria Maurizio Arrivabene je odgovorio:

“U ovom trenutku ne znam. Kada vratimo bolid proverićemo. Sudar je bio poprilično jak, pogotovu u zadnjem delu bolida. Kao i prošli put dok ne budemo imali bolid kući i dok ga ne budemo pregledali ne mogu ništa da kažem. Da, bolid izgleda oštećeno ali zavisi gde je oštećen!”

Prema pisanju Austosporta, nakon istrage u Maranellu, Ferrari je siguran u svoj motor. Nemački vozač je na trci u Rusiji imao unapređenu verziju motora na koji je tim utrošio tri razvojna tokena kako bi pokušali da reše probleme sa pouzdanošću koje su imali na prethodnim trkama.

Vettel je takođe imao kaznu pomeranje od pet mesta posle zamene menjača koji je korišten na VN Kine i koji je bio oštećen u prvoj krivini nakon kontakta sa timskim kolegom Kimi Raikkonenom. Na VN Španije iz preventivnih razloga na Vettelovom bolidu će biti zamenjen menjač ali bez kazne zbog ne završavanja prethodne trke.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti