Force India bi uskoro mogla da prebaci fokus na 2017

Force India bi uskoro mogla da prebaci fokus na 2017

Vlasnik tima Vijay Mallya ove sezone nije prisutvovao ni jednoj trci svog tima

Uvođenje većeg dela nadogradnji prošle nedelje na VN Španije  za tim Force Indie može biti uvod u prebacivanje tima na razvoj bolida za 2017.

Razvoj bolida na stazi Circuit de Catalunya je bio značajan, i izvukao još više performansi iz VJM09 ali i doneo solidnu osnovu za ostatak sezone. Sa ograničenim resursima tima i problemima Vijay Mallya-e, koji još uvek nije bio u padoku Formule 1 ove godine, zbog problema sa porezom u svojoj zemlji, Force India će morati da prebaci resurse na razvoj bolida na sledeću godinu kako bi ostali u korak sa novim propisima koji će biti uvedeni sledeće sezone.

Zbog ovoga će tim morati da izdvoji značajna sredstva kako bi se pripremili za izazove koji ih čekaju u sledećoj sezoni.

“Izgleda da imamo još dosta potencijala u ovom paketu”, rekao je tehnički direktor Andy Green. “Možemo da pronađemo dosta vremena u podešavanju. Možda ćemo nastaviti da unapređujemo bolid sa malim, detaljnim koracima”.

Vozač tima Nico Hulkenberg je zadovoljan nadogradnjama šasije koje smo videli na VN Španije.

“Ovo me podseća dosta na našu B specifikaciju prošle godine. Ali bolid je dosta različit”, rekao je Nemac za Auto Motor und Sport.

Slika: Sahara Force India

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti