Gutierrez: Haasov problem utiče da izgledam loše

Gutierrez: Haasov problem utiče da izgledam loše

"Iskreno stavljam sebe sa strane od ovog jer nije moja odgovornost podešavanje automobila“

Esteban Gutierrez je frustriran posle treninga u Španiji, kaže da Hassovi problemi sa pouzdanošću čine od njega da izgleda kao da je loš vozač.

Gutierrez je završio drugi trening u petak u Barceloni na niskom 21. mestu sa više od četiri sekunde zaostatka nad vodećim. Meksikanac je odvozio samo devet krugova u 90 minuta, medjutim to nije bila njegova greška već je njegov VF16 pretrpeo problem sa elektronikom koja ga je zadržala van staze. To nije prvi put da Gutierrez ima problem sa automobilom i bivši Sauberov vozač kaže da gledano sa strane to čini da izgleda kao “loš vozač”.

“Iskreno stavljam sebe sa strane od ovog jer nije moja odgovornost podešavanje automobila“, rekao je novinarima na stazi u Španiji. “Tim mora da izadje na kraj sa tim. Ja sam ovde da vozim, i to najbrže koliko je moguće i to je ono što zaista volim da radim. Nije dobro jer izgledam kao loš vozač. Sav j…o dobar posao koji radim na stazi se ne vidi van staze. Tako da je malo frustrirajuće sa te strane. Takodje pokazujući moj ritam, brz sam, samo se nadam da ću dobiti auto koji zaslužujem kako bih ostvario rezultat na papiru”.

Uprkos problemima, Gutierrez, koji nije zabeležio ni jedan bod ove sezone dok njegov timski kolega ima 22, kaže da se oseća „veoma dobro“ kao vozač.

“Ne brinem za sebe. U ovom trenutku se osećam odlično. Svaki put kada vozim auto, mnogo uživam, na vrhu sam svega i dajem sve od sebe sa onim što imam. Ali ovaj pritisak nije na meni, ovaj pritisak je na ljudima koji su odgovorni za to.“

Slika: Haas Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti