Hamilton očekuje da će kvalifikacije odlučiti trku

Hamilton očekuje da će kvalifikacije odlučiti trku

Svetskom prvaku se čini da je Red Bull velika pretnja

Lewis Hamilton je rekao da ne očekuje uzbudljivu nedeljnu trku u Monaku, i da će većina posla biti završena u subotu tokom kvalifikacija.

“Svako ko očekuje dobru trku treba da zna da je ovo staza gde ne možete obilaziti, dakle kvalifikacije će biti trka a onda ćemo u nedelju imati vozić. Mogu se desiti neke stvari kao prošle godine ali nećete videti obilaženje između nas: videćete bolide koji slede jedan drugog. Ali nadam se da će biti blizu, ko god da je prvi, drugi ili treći mi ćemo biti tu i biće jedan pit stop, nažalost, jer su gume još uvek previše tvrde i biće samo jedno zaustavljanje kao i prošle godine”.

Hamilton je priznao da je bio iznenađen kako je Red Bull bio dobar prvog dana, i da je Daniel Ricciardo bio šest desetinki brži na drugom treningu u četvrtak.

“Mislim da su oni veoma opasni, da. Definitvno pretnja, veoma veoma brz krug. Ne znam odakle je šest desetinki. Siguran sam da mi je ostalo malo vremena. To je desetinka, to je veoma blizu. Videćemo kako će biti (u subotu). Na kraju nemam osećaj da sam imao dobar krug. Preostalo je još vremena, ne šest desetinki, ali još vremena. Mislim da je definitivno manje nego što je bilo danas. Mislim (u subotu) da ćete videti manju razliku od stotinke između nas i Red Bull-a”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti