Honda je napredovala oko 0.3s

Honda je napredovala oko 0.3s

Hasegawa: "Mislim da smo sa trenutnom specifikacijom iskoristili maksimalnu snagu motora"

Šef F1 projekta Yusuke Hasegawa veruje da je japanski proizvođač sa nadogradnjama svog motora, koje je imao ove sezone, pronašao oko 0.3s.

Nakon razočaravajuće prošle sezone, Honda je svoje nadogradnje usmerila uglavnom na sistem za povrat energije i pouzdanosti. Iako im tek predstoji nadogradnja motora i utrošak preostalih tokena za razvoj, Hasegawa kaže da je Honda napravila jasan napredak samo optimizacijom paketa koji već poseduje.

“Naravno mi još uvek nismo uradili ni jednu nadogradnju komponenti, ali iz ugla promene podešavanja mislim da smo već dobili nekoliko desetinki, tri desetinke ili nešto više iz motora”, izjavio je Hasegawa za F1i.

“To je vrlo ohrabrujuće, nije prirodno da nadograđujete samo motor, pogotovu podešavanjima. Ali nasuprot tome to znači da mi u Melburnu nismo počeli sa najboljim podešavanjima”.

Uprkos napretku, Hasegawa veruje da je Honda izvukla maksimum iz trenutne specifikacije motora i sada dalje mora da razvija komponente kako bi došla do još boljih performansi.

“Mislim da smo sa trenutnom specifikacijom iskoristili maksimalnu snagu motora. Zapravo, iako koristimo iste specifikacije od Melburna mi izvlačimo sve više i više snage, tako da mislim da smo postigli maksimum snage. Da bi se poboljšala maksimalna snaga mi moramo imati nadogradnje, neke nove delove i novo sagorevanje. Sa gledišta kontrole podešavanja mislim da smo došli već do maksimuma”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti