Honda podržava ukidanje tokena

Honda podržava ukidanje tokena

Japanski tim će od sledeće sezone imati više slobode u razvoju svoje pogonske jedinice

Šef Formula 1 projekta Honde Yusuke Hasegawa je podržao ukidanje sistema tokena koji je ograničavao razvoj motora.

FIA je tokom VN Rusije objavila da je postignut novi dogovor koji je odobren od strane Svetskog Motor Sport Saveta, pa će pomenuti token sistem biti ukinut od 2017 pa nadalje zbog drugih mera štednje koje će timovima kupcima smanjiti troškove koje izdvajaju za plaćanje motora. Honda se od povratka u Formulu 1 bori sa performansama, i sistem tokena ih je ograničio u bilo kakvim većim promenama tokom sezone i Hasegawa je sada zadovoljan što je sistem ukinut.

“Mi smo srećni što su tokeni za sledeću sezonu ukinuti pa možemo da imamo više slobode za razvoj što je dobro”, rekao je Hasegawa. “Smanjenje troškova je veoma teško za svakog proizvođača ali smo srećni i saglasni smo u tome”.

Proizvođači motora takođe traže način na koji će povećati buku motora, što Hasegawa smatra kao nepotrebnim korakom.

“Što se tiče buke, ja lično se ne slažem i ne znam zašto nam je potreban tako glasan zvuk u F1 ali ukoliko žele da ga uvedu mi ćemo slediti njihovo mišljenje jer imamo jedan stepen obaveze kao članovi Formule 1, dakle da ispratićemo to. Ja ne vidim da nam je potrebna neka vrsta veštačke muzičke mašine ali ukoliko FOM želi to da uvede mi ćemo ih slediti ali lično ne vidim korist od toga”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti