Honda pomno prati Renault

Honda pomno prati Renault

Hasegawa: "...ukoliko ih njihova nadogradnja učini bržima mi moramo odgovoriti".

Honda pomno prati Renaultovu nadogradnju motora i konstatuje da se Renault približio svojim najbližim rivalima.

Renault je uveo B-specifikaciju svog motora u Monaku, a novi pogonsku jedinicu su dobili Daniel Ricciardo u Red Bullu i Kevin Magnussen u Renaultu. Šef F1 projekta Yusuke Hasegawa je izjavio za sajt F1i da nakon prvog testa u Barceloni Honda pomno prati napredak koji je učinio Renault. Renault pokušava da smanji zaostatak za Mercedesom i Ferrari-em, i kada je upitan da li je to Hondi dobar reper, Hasagawa je odgovorio:

“Da mislim da je tako, u ovom momentu. Naravno ukoliko unaprede (motor) to će nam dati veliki šok je trenutno fer je reći da je McLaren-Honda malo brža od Renaulta, ali ukoliko ih njihova nadogradnja učini bržima mi moramo odgovoriti”.

McLaren je izgledao konkurentno tokom slobodnih treninga i prethodnih trka ali se ove godine bori sa kvalifikacijama, i Fernando Alonso je rekao da njihovi rivali prave veći korak subotom. Viđenje Hasegawe je drugačije i kaže da su ostali timovi 100% sigurni tokom treninga.

“Mislim da je obrnuto. Zato što oni imaju više snage i imaju prostora da smanje snagu na treningu. Mi takođe koristimo mod za trening petkom zato što maksimalna snaga nije dovoljna i vozači bi se žalili na malo snage! Naravno mi koristimo manje snage petkom”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti