Honda razmatra promenu dizajna motora za 2017

Honda razmatra promenu dizajna motora za 2017

Sledeće godine moguće promene u dizajnu motora Honde

McLarenov partner Honda razmatra radikalnu promenu na pogonskoj jedinici, a sve zbog odluke da se od sledeće godine više ne koristi sistem tokena za ograničen razvoj motora. Nakon ove odluke Hondini inženjeri su počeli da razmatraju njihov pristup dizajnu hibridne pogonske jedinice.

Na povratku u grand prix trkanje u 2015, po preporuci McLarena, na njihov motor je primenjen neverovatno kompaktan dizajn. Nažalost, ovakva konfiguracija je imala uticaja na efikasnost sistema za povraćaj energije i na pouzdanost motora.  U Hondi veruju da njihov pristup ima više prednosti nego mana, i sa budućom slobodom u razvoju i drugačijim pristupom se nadaju da bi stvorili pouzdaniji i paket boljih performansi.

“Mi nismo odlučili tačnu specifikaciju i izgled, ali je bolje da imate širok prostor u dizajnu”, rekao je Hondin šef F1 projekta Yusuke Hasegawa.

Honda još nije odlučila kako će utrošiti ostatak razvojnih tokena u budućnosti, ali Hasegawa je priznao da će oni ukloniti sve prepreke kako bi se premostio zaostatak za Mercedesom sledeće sezone.

“Želimo da učinimo sve kako bi unapredili motor. Nismo još odlučili, ali sve što budemo trebali da uradimo uradićemo. Pre kraja sezone moramo da izaberemo paket. Svaki tim želi da popravi svoj dizajn oko septembra/oktobra, ali to je za nas težak izazov”.

Broj utrošenih tokena po proizvođaču

Ferrari 26/32

Mercedes 21/32

Honda 18/32

Renault 8/32

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti