Honda se nada osvajanju još bodova u Španiji

Honda se nada osvajanju još bodova u Španiji

U Hondi još nisu sigurni kada da utroše preostale tokene za razvoj motora

Šef Honda F1 projekta Yusuke Hasegawa se nada da njihov partner McLaren može da osvoji još bodova ovog vikenda na VN Španije, jer staza u Barceloni manje naglašava manjak snage motora.

Uprkos primetnom napretku preko zime, MP4-31 paket ostaje u zaostatku za tempom vodećih i dokaz za to je nemogućnost plasmana u Q3 deo kvalifikacija. Međutim na trkama je malo bolja situacija pa su tako na prošloj trci u Rusiji oba vozača završila u bodovima. Nakon četiri staze koje su bile osetljive po pitanju snage motora, Honda će se sada suočiti sa drugim izazovima na stazi.

“Staza Barcelona-Catalunya je tehnička staza koje je manje naporna za pogonsku jedinicu u poređenjeu sa prve četiri trke, ali više stresna za balans bolida”, rekao je Hasegawa. “Iz ugla pogonske jedinice, važno je da imate tačnu količinu razvoja, odziv gasa, pa će naš fokus biti da vozačima ponudimo najbolji balans koji odgovara našim vozačima”.

Svi proizvođači su utrošili određeni broj tokena na razvoj motora i Hondi je ostalo još 14. Alonso je tražio više snage u kvalifikacija, ali Hasegawa želi da bude siguran da će utrošeni tokeni biti što bolje iskorišteni.

“Naš razvoj pogonske jedinice je u toku, i još nismo odlučili na kojoj trci ćemo doneti nadogradnje, ali se nadamo da ćemo biti u mogućnosti da se borimo za još bodova na trci u nedelju”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti