Jenson Button je ohraben poboljšanjem forme

Jenson Button je ohraben poboljšanjem forme

Balans bolida još uvek nije na kvalifikacionom nivou ali se u timu McLarena nadaju da se to u toku noći može popraviti

Vozač McLarena Jenson Button kaže da je njegova ekipa napravila napredak u petak što mu daje veliki podsticaj za ostatak vikenda na VN Španije.

McLaren je i ovog petka doneo dosta novih delova, i Britanac nije srećan zbog ograničenog broja krugova na drugom treningu. Pred kraj treninga Button je pronašao dobar balans bolida što bi trebalo da bude ohrabrujuća situacija za tim iz Wokinga pred subotu i nedelju.

“Imali smo poprilično loš dan, prvi slobodan trening je bio težak i na drugom slobodnom treningu nismo mogli da izvezemo bolid iz garaže većinu vremena. Ali na kraju smo uspeli da imamo dužu vožnju i tempo nije izledao tako loše. Na mekim gumama mi smo ustvari našli dobar balans, iako smo imali problema sa zadnjim gumama celog dana. Idemo sutra i nadamo se da će biti mnogo bolje. Na kraju dana nije bilo loše, kad smo našli balans, ali do tada je to bio poprilično loš dan u pogledu pronalaženja balansa. Napravili smo velike promene a bolid je sada bolji. Malo zaostajemo ali polako sustižemo ostale”.

Iako je zadovoljan McLarenovim najnovijom nadogradnjama bolida, Button kaže da će osvajanje bodova na trci biti biti težak zadatak.

“Svaka trka je ista, imamo dosta razvoja i to je fantastično. Proveli smo dosta današnjeg vremena na proveri da li novi delovi rade ili ne, pa je petak uvek naporan dan. Sutra će više fokusa biti na kvalifikacijama. Želimo da uđemo u Q3 i da to onda bude stalno. Želimo da budemo stalno u bodovima, ali ovo će biti težak vikend. Ne mislim da će biti lako da dođemo do bodova ali daćemo sve od sebe”.

Timski kolega Fernando Alonso je sličnog mišljenja po pitanje balansa bolida u petak.

“Osećaj u bolidu je bio poprilično dobar. Moramo da unapredimo nekoliko strvari za sutra – pogotovu prianjanje zadnjeg dela. Nisam u potpunosti zadovoljan za bolidom do sada, ali ćemo ispobati nekoliko stvari sutra. Večeras ćemo  proći kroz sve podatke od Jensona i mene i zajedno doći do boljih rešenja za sutra. Gledajući na kvalifikacije, mislim da imamo istu situaciju kao u Rusiji: vremena sa treninga pokazuju da možemo da uđemo u top 10, ali moramo da nađemo dodatnih stvari kako bi ušli u Q3, i još uvek nemamo taj dodatni korak. Ipak, snaga pogonske jedinice ovde nije kritična kao što je bila u Rusiji, pa možda uspemo da se probijemo. Videćemo…”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti