Kaltenborn kritikovala oba vozača Saubera za incident u Monaku

Kaltenborn kritikovala oba vozača Saubera za incident u Monaku

“Danas je sav rad celog tima završio u incidentu"

Monisha Kaltenborn je kritikovala Marcusa Ericssona i Felipe Nasra nakon incidenta koji su imala ova dva vozača na VN Monaka u nedelju.

Finansijski nestabilan tim zahtevao je od svog vozača Felipe Nasra da propusti bržeg Ericssona kako bi napao vozače koje su pratili u trci, ali je Brazilac odbio zahtev. Potom je Ericsson preuzeo stvari u svoje ruke i pokušao preticanje u Rascasse krivini kada je došlo do incidenta.

U nekoliko sledećih krugova oba vozača su se povukla u box i sa trke, a Kaltenborn je kritikovala obojicu vozača i insistirala da se ovakvi incidenti više ne smeju dešavati.

“Bilo je to neprihvatljivo ponašanje obojice vozača,“ kaže Kaltenborn.“Danas je sav rad celog tima završio u incidentu. Marcus i Felipe znaju koliko je rada uloženo u svaki trkački vikend. Imaju odgovornost da stignu do cilja trke. Nakon ocene stanja u tom trenutku važno je bilo približiti brži auto ka vrhu koliko je god to moguće, kako bi bili u stanju iskoristiti svaku priliku. Naša odluka je bila bazirana na podacima sa oba automobila. Nakon toga smo interno raščistili situaciju i oba vozača su svesni svoje odgovornosti. Takav incident se neće više desiti.“

Slika: Sauber F1 Team

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti