Kvyat kažnjen pomeranjem tri mesta na VN Kanade

Kvyat kažnjen pomeranjem tri mesta na VN Kanade

Ponašanje ruskog vozača nije bilo u skladu sa pravilima pa je Monako napustio sa kaznom na sledećoj trci

Vozač Toro Rosso-a Daniil Kvyat sa sobom na sledeću trku (VN Kanade) nosi kaznu pomeranja od tri mesta na startnom gridu nakon što je udario Kevina Magnussena na VN Monaka. Suočen sa problemima na elektronici tokom krugova pod vozilom bezbednosti Kvyat je pao na kraj kolone i pokušavajući da se vrati u isti krug tokom trke udario u vozača Renaulta.

Direkcija trke je izdala saopštenje u kojem kažu: “Vozač automobila broj 26 ( Kvyat) sa dva mala sudara je napravio prostor za preticanje koji u stvarnosti ne bi bili mogući da se sudari nisu dogodili“.

Kvyat je prvo imao slab kontakt sa Dancem kod kompleksa bazena a potom ponovo u krivini Rascasse, uzrokujući time da obojica završe u zaštitnoj ogradi. Rus se pravda time da mu Magnussen nije ostavio dovoljno prostora.

“Blokirao me dva puta na veoma zahtevnim krivinama pre toga,“ kaže bivši vozač Red Bulla. “Na sledećoj krivini pokušao sam da prodjem sa unutrašnje strane ponovo i on me u potpunosti blokirao. Nisam mogao da idem kroz zid tako da sam morao da idem u njega. Imao sam par prolaza u toj krivini par krugova ranije. Kada nadjete vozača koji zaista ne želi da vas propusti, incidenti se dešavaju“.

Slika: Toro Rosso

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti