Kvyat: Povratak u Toro Rosso je bio šok

Kvyat: Povratak u Toro Rosso je bio šok

Izjava vozača na konferenciji za novinare pred VN Španije

Daniil Kvyat kaže da je njegovo prebacivanje iz Red Bull-a u Toro Rosso uoči vikenda za VN Španije došlo kao veliki “šok” i odlučan je da ne promeni svoj pristup trkama.

Red Bull je prošle nedelje objavio da će Kvyat biti u ekipi Toro Rosso do kraja aktuelne sezone, dok je Max Verstappen prebačen u seniorsku ekipu. Na press konferenciji pred VN Španije, Kvyat je rekao da nije imao prethodnih najava da bi mogao da bude prebačen u Toro Rosso i da svoj pristup neće menjati.

“Mislim da je očigledno da je odluka na neki način bila šok za mene. To je ono što je u ovom trenutku, ja sam uvek davao moje odgovore na stazi i ništa se neće promeniti. Ostalo je još 17 trka, vratio sam se u Toro Rosso, tim za koji sam se trkao 2014, tim koji mnogo volim, osetio sam u prethodnih nekoliko dana toplu dobrodošlicu na čemu sam im veoma zahvalan. Atmosfera u timu je veoma pozitivna, biću na apsolutnom limitu na stazi i tamo ću dati moje odgovore”.

Kvyat je objasnio da je imao telefonski poziv od konsultanta Red Bull-a Helmuta Marko-a tokom kojeg su mu saoštene vesti.

“Bio sam u Moskvi, ležao sam na kauču gledajući TV seriju kada je stigao telefonski poziv, halo imamo vesti za tebe. Bio je to razgovor oko 20 min, i ja sam zaslužio i tražio objašnjenje, i saznao mnogo zanimljivih detalja koje ću za sada zadržati za sebe. Dr. Marko me je zvao, kada smo završili vratio sam se u krevet da završim moju TV seriju. TV serija je bila Igra Prestola”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti