Lowe očekuje tesnu borbu sa Ferrari-em i Red Bull-om

Lowe očekuje tesnu borbu sa Ferrari-em i Red Bull-om

"Monaco je jedinstvena staza koja zahteva jedinstvene karaktaristike bolida...

Izvršni direktor Mercedesa Paddy Lowe očekuje da njegov tim bude deo “intezivne borbe” sa ekipom Ferrari i Red Bull na nedeljnoj VN Monaka.

Nijedan od Mercedesovih vozača nije uspeo da završi poslednju trku u Barceloni nakon međusobnog sudara Nico Rosberga i Lewisa Hamiltona u prvom krugu VN Španije, pa se borba za postolje vodila između vozača Ferrari-a i Red Bull-a. Max Verstappen je izašao kao pobednik i pokazao evidentan napredak Red Bulla ove sezone, dok najavljeni novi motor iz Renaulta još više može pomoći u borbi za liderske pozicije.

Lowe veruje da dodatna pretnja može biti i činjenica da tim Mercedes još uvek nije vozio na novoj ultra mekoj komponenti guma i da ta činjenica može dovesti do bliske borbe ova tri tima.

“Monaco je jedinstvena staza koja zahteva jedinstvene karaktaristike bolida, tako da nikada ne možete prići ovoj trci sa apsolutnim poverenjem u performase vašeg paketa. To poverenje je nešto što može da poraste tokom vikenda, kad tim fino podešava bolid i vozači pronalaze sebe na stazi. Od svih staza u kalendaru, ova je gde je praksa najvažnija. Ukoliko vozači uspeju da odvoze dobar kvalifikacioni krug, što je veoma bitno jer je teško obilaziti u Monaku, oni trebaju vremena na stazi kako bi pronašli svoj ritam”.

“Krug oko staze zahteva u cm savršenu poziciju bolida u svakoj krivini, od kojih ni jedna ne ostavlja mesto za grešku. To je staza gde veština vozača dolazi do izražaja, iako kao i uvek, tim igra presudnu ulogu u prilagođavanju bolida specifičnim zahtevima i daje vozaču samopouzdanje u traženju limita. Ovog vikenda ćemo videti prvi put ultra meku gumu, što će biti posebno interesantno s obzirom da je čak super meka guma bila previše tvrda na stazi poslednjih nekoliko godina. Radujemo se da vidimo kakva će poboljšanja vremena po krugu doneti i možda i novi rekord staze. Biće to intezivna borba nas, Ferrari-a i Red Bull-a, pa trebamo savršen vikend da budemo na vrhu”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti