Magnussen izbegao kaznu nakon crvenog svetla u pit lane-u

Magnussen izbegao kaznu nakon crvenog svetla u pit lane-u

FIA saopštila da neće biti kazne za vozača Renaulta

Sudije su potvrdile da neće preduzimati dalje korake protiv Kevina Magnussena nakon istrage o izlasku njegovog bolida na stazu pod crvenim svetlom tokom današnjih kvalifikacija na VN Monaka.

Magnussen je nakon završenih kvalifikacija bio pod istragom zato što je prošao liniju lit lane-a dok je na semaforu bilo crveno svetlo u momentu sudara Max Verstappena u Q1 delu kvalifikacija.

Iako se na snimku jasno vidi da je Danac prešao liniju pod crvenim svetlom, sudije su odlučile da ne kazne vozača Renaulta jer se Magnussenov sistem upozorenja na tabli bolida upalio samo 0.5s pre nego što je on napustio pit lane.

Saopšenje FIA-e

“Iako je zeleno svetlo ugašeno i zamenjeno crvenim dve sekunde pre nego što je vozač prešao izlaz pit lane-a, tim je prezentovao dokaz da je crveno svetlo na kontrolnoj tabli upaljeno samo 0.55s pre nego što je bolid prešao liniju. Dalje, vozač je objasnio da je pogledao na svetlo na stazi, i bilo je zeleno, onda se fokusirao na stazu jer postoji krivina na izlazu pit lane-a. U trenutku paljenja lampice na tabli bilo je prekasno da izbegne prelazak linije. Tim je takođe javio “crvena zastava, crvena zastava”, ali je bolid prešao liniju”.

Vozač Renaulta će trku za VN Monaka krenuti sa pozicije 16.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti