Massa: Williams ne može da se poredi sa Ferrarijem

Massa: Williams ne može da se poredi sa Ferrarijem

"...Ferrari na primer ima strukturu sa kojom ne možemo da se predimo"

Felipe Massa priznaje da se Williams muči kako bi se takmičio sa Ferrarijem i boji se da će ih Red Bull i Mclaren uskoro nadmašiti.

Vozač Williamsa priznaje da njegova ekipa ne može da odgovori izazovu Ferrarija jer ne mogu da se porede sa strukturom bolje finansiranog rivala.

Bivši šampionski tim je uživao u preporodu od uvodjenja sadašnjih V6 Hybrid motora posle nekoliko posnih godina, ali trenutno zaostaju od kako se bore da odgovore tempu Mercedesa i Ferrarija. Poput Red Bulla oni i ekipu Mclaren vide kao pretnju i Massa priznaje da postaje sve teže za Williams da, sa sve skromnijim budžetom, održe formu protiv sve više protivnika na stazi.

“Borimo se protiv mnogo većih timova od Williamsa. Trudimo se da unapredimo auto svo vreme, ali Ferrari na primer ima strukturu sa kojom ne možemo da se poredimo. Oni unapredjuju svoje šasiju kao i mi ali smo u prošlosti imali mnogo bolji motor od njih. Sada su na veoma dobrom nivou i u tom delu, tako da je njihov paket bolji od našeg. Nije lako Williamsu da napreduju istim tempom kao Ferrari, Mercedes, Red Bull ili čak i Mclaren ali se jako trudimo”.

Iako Massa oseća da je FW38  jači paket za VN Španije od pokazanog slabog starta vikenda, Brazilac očekuje da napreduju do kvalifikacija.

“Vremena ne pokazuju pravi ritam našeg automobila. Napravio sam grešku u svom prvom krugu na mekim gumama, izašao sam van staze u krivini 9, tako da sam izgubio najbrži krug sa tim gumama. Naš najveći problem nije ponašanje automobila već razumevanje automobila odnosno guma – jer je degradacija guma veoma velika”.

Slika: Williams Martini Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti