Max Verstappen novi vozač Red Bulla

Max Verstappen novi vozač Red Bulla

Daniil Kvyat se vraća u tim sa kojim je započeo svoju karijeru u Formulu 1

Max Verstappen će odmah zameniti Daniil Kvyata u Red Bull-u, potvrđeno je iz austrijskog tima.

Red Bull je zamenio mesta vozačima nakon incidenta Daniila Kvyata sa vozačem ekipe Ferrari Sebastianom Vettelom na VN Rusije. Ruski vozač je imao sudar sa četvorostrukim svetskim prvakom u prvom krugu trke u Sochiu i to u dva navrata kada je Kvyat u krivini br.2 nakon lošeg kočenja udario Vettela, da bi potom ponovio istu grešku u krivini br. 3 što je za Vettela i bio kraj trke u Rusiji.

U incidentu je indirektno učestvovao i Daniel Ricciardo koji je nakon prvog kontakta Vettela i Kvyata kao posledicu imao izbušenu gumu pa je na kraju prvog kruga morao u box. Ceo događaj je austrijski tim ostavio bez ijednog osvojenog boda pa se odluka tima može smatrati kaznom za ruskog vozača.

Max Verstappen je u prošlosti bio povezivan sa Ferrari-em ali su se u timu Red Bulla pobrinuli da osiguraju usluge ovog vozača iz njihovog juniorskog tima Toro Rosso. Kvyat će se u tim Toro Rosso vratiti već na sledećoj trci na VN Španije.

“Max je dokazan ka izuzetan mlad talenat”, rekao je Christian Horner. “Njegove performanse u Toro Rosso-u su bile impresivne do sada i nama je zadovoljstvo da mu damo priliku da vozi za Red Bull Racing. Mi smo u jedinstvenoj poziciji da imamo četiri vozača u Red Bull-u i Toro Rosso-u sa dugoročnim ugovorima sa Red Bull-om, pa imamo fleksiblilnost da ih pomeramo između dva tima. Dany će imati mogućnost da nastavi svoj razvoj u Toro Rosso-u, u timu koji zna i koji mu daje šansu da povrati svoju formu i pokaže svoj potencijal”.

Kvyatov prelazak u Toro Rosso dolazi nakon problematičnog vikenda u Rusiji, i osvajanja trećeg mesta na VN Kine.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti