Mercedes nikada nije imao ozbiljne razgovore sa Maxom

Mercedes nikada nije imao ozbiljne razgovore sa Maxom

Mercedes nikada nije bio u igri da dovede Max Verstappena

Iako je ekipa Mercedesa preko navoda u medijima od početka angažmana Max Verstappena u Formuli 1 povezivana sa dovođenjem ovog talentovanog holandskog vozača, šef Mercedesa Toto Wolff kaže da “nikada nije imao ozbiljne razgovore” sa  njim.

Prošle nedelje je Red Bull, neočekivano u ovom delu sezone, u svoju seniorsku ekipu doveo Verstappena, nakon incidenta njihovog tadašnjeg vozača Daniila Kvyata na trci u Rusiji. Kako je potvrdio Jos Verstappen njegov sin je potpisao “dugoročni” ugovor sa šampionskom ekipom.

Činjenica da je potpisao za Red Bull nije nikakvo iznenađenje jer se on odavno nalazi u Red Buul-ovom špaliru vozača iz mlađih kategorija. Mercedes je imao svoju šansu i 2014 ali mu je tada menadžment Red Bull-a ponudio mesto u Toro Rosso-u što je on i prihvatio i sada se ispostavilo da je ta odluka bila dobra. U ekipi Mercedesa su potvrdili da u tom trenutku nisu mogli da mu ponude “dovoljno zanimljivu” priliku. Wolff je novinarima u Španiji rekao:

“Mi nikada nismo imali bilo kakve ozbiljne razgovore jer je bilo jasno da je on u Red Bull-ovom kanalu.  Kada je to za Max-a bilo važno mi nismo mogli da mu ponudimo dovoljno interesantnu mogućnost. Red Bull mu je dao mesto u Toro Rosso-u i bilo je jasno da je Red Bull trebao da mu ponudi mesto u Red Bull-u i evo nas sada tu. Sve je isplanirano na način na koji Jos planira i to je sjajno”.

Verstappen je već na prvom vikendu opravdao poverenje novog tima, kvalifikujići se na četvrto mesto na trci za VN Španije.

Slika: Red Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti