Mercedes objavio pismo fanovima nakon navoda o ‘teoriji zavere’

Mercedes objavio pismo fanovima nakon navoda o ‘teoriji zavere’

Ocena dela fanova na društveni mrežama je ozbiljno shvaćena u timu Mercedes

Mercedes Formula 1 tim je objavio otvoreno pismo svojim fanovima kao odgovor na navode u društvenim medijima da je Nico Rosbeg favorizovan u odnosu na Lewisa Hamiltona.

Nico Rosberg je imao skoro pa savršen početak sezone, i nakon četiri trke njegova prednost nad drugo plasiranim timskim kolegom Lewisom Hamiltonom iznosi 43 poena. Hamiltonovi problemi na trci u Šangaju na VN Kine su se ponovili i u Sochiu, gde je nakon zamene motora Britanac iskusio novi problem i to sa pritiskom vode u motoru. Ovo ga je udaljilo od bilo kakve borbe za pobedu i Rosbergu donelo još veću prednost.

Šef Mercedesa Toto Wolff je nakon nedeljne trke u Sochiu pisanja fanova na društvenim mrežama o ‘teoriji zavere’ nazvao ‘ludačkim’. Kao odgovor na optužbe, Mercedes je objavio opširno pismo na svom web sajtu sa detaljnim opisom koliko napora ulažu kako bi se osigurao rad tima na visokom nivou.

Istakli su kao ‘monumentalan’ napor koji je bio potreban da se Hamiltonov motor pripremi za nedeljnu trku i ‘stresnu’ prirodu trke, kada je Hamilton poslednjih 16 krugova završio sa kako kažu 0 pritiskom vode.

“Za one koji su gledali od kuće, grand prix vikend je počeo u četvrtak ujutru i završio se u nedelju uveče”, piše u saopštenju tima. “Loš rezultat može da boli nekoliko sati nakon ali onda život ide dalje. Za više od hiljadu ljudi u Brackley-u i Brixworth ovo je međutim njihov život. Oni se znoje, smeju, plaču, viču, vrište, slave i saosećaju zajedno. I kao što jedan od nas često kaže, pobeđuju i gube – zajedno. Imamo najbolje mladiće i devojke na svetu, rade neverovatan posao, iz nedelje u nedelju i to rade za tim. Ne za jednog ili drugog vozača već i za jednog i za drugog.  Ovde ne postoji A ili B tim. Svaki član tima je stekao pravo da se nađe među elitom i žrtvovao se mnogo da to učini”.

Ekipa se zahvlalila onima koji ih podržavaju, i nada se da će ubediti one koji su bili kritični da promene svoj pogled.

“Za one koji stoje sa nama, hvala. A za ostale, koji mrze, novopečene, zaverenike – ukoliko vas ubedimo u polovinu onoga za šta se zaista zalažemo, mi ćemo smatrati da smo pobedili”.

Hamilton je dodao da on razume frustraciju svojih fanova:

“Moji obožavaoci kažu da osećaju sav bol koji osećam. Oni osećaju bol i emocije kroz koji prolazimo, prirodno za bilo koji sport ili situaciju najlakše je prebaciti se na negativnu stranu. Samo želim da ih uverim da momci rade što više mogu i rade odličan posao, i to nije njihova krivica”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti