Mercedesove nadogradnje funkcionišu

Mercedesove nadogradnje funkcionišu

Nico Rosberg je na drugom treningu ostvario vreme bolje od prošlogodišnjeg vremena za pole poziciju

Nico Rosberg smatra da je Mercedes u jakoj poziciji na VN Španije nakon testiranja paketa nadogradnji tokom prvog dana vikenda u Barceloni, ali je i dalje oprezan na moguću pretnju iz Ferraria.

Mercedes je doneo više prepravki karoserije na stazu Circuit de Barcelona-Catalunya i najznačajnija je bila novi “šiljati nos” .Sebastian Vettel je imao tempo na prvom treningu, ali je Rosberg na drugom uspeo da bude bolji sa vremenom 1:23.922, što je bilo bolje od prošlogodišnjeg vremena pole pozicije.

VN Španije 2015
Najbrži krug na prvom treningu: Nico Rosberg 1:26.828
Najbrži krug na drugom treningu: Lewis Hamilton 1:26.852
Najbrži krug na trećem treningu: Nico Rosberg 1:26.021
Najbrži krug u Q1: Hamilton 1:26.382
Najbrži krug u Q2: Rosberg 1:25.166
Najbrži krug u Q3: Rosberg Rosberg 1:24.681

“Ovo je dobar početak za nas danas sa dve dobre sesije. Vremena izgledaju dobro na dužim i kraćim vožnjama. Osećam se veoma prijatno u bolidu sa novim delovima koji su dodati i izgleda da rade dobro. Ferrari izgleda veoma jako na ovoj stazi i radujem se subotnjem trećem treningu kao i kvalifikacijama i da vidimo šta možemo da izvedemo tamo”.

Lewis Hamilton, je sa druge strane, imao veliki izazov danas i završio sedam desetinki iza Rosberga sa problemima u balasu bolida i saobraćajem u najboljem merenom krugu.

“Ovo nije bio lak dan za mene. Borio sam se sa balansom bolida tokom dana i ovog popodneva i osećaj je zaista da je bolid nezgodan za vožnju. Imao sam saobraćaj u mom brzom krugu, pa vremenima nisam ispričao svoju punu priču, ali je očigledno da imamo mnogo posla večeras kako bi bolid vozio onako kako ja želim. Ali razmišljaćemo o tome večeras radeći na podacima. Uveren sam sa možemo poboljšati stvari sutra”.

Slika: Mercedes AMG Petrona Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti