Red Bull će pobeđivati ove sezone sa unapređenim Renault motorom

Red Bull će pobeđivati ove sezone sa unapređenim Renault motorom

Unapređenje Renaultovog motora je najavljeno za Kanadu

Prema mišljenju savetnika tima Helmuta Marko-a, Red Bull će biti speman za pobede ove sezone nakon što Renault unapredi svoju pogonsku jedinicu. On je mišljenja da će se to desiti u trenutku kada dostignu ekipu Ferrari.

Red Bull ima 19 bodova zaostatka za ekipom Ferrari u šampionatu konstruktora, i kao i italijanski tim oni su imali lošu sreću sa pucanjem guma i sudarima koji su ih sprečili da pokažu svoj pravi potencijal. Međutim na VN Kine tim je uspeo da smanji štetu iako je Daniel Ricciardo uspeo trku da završi kao treći nakon pucanja gume u prvom krugu i pada u poretku.

“Kina je bila veoma posebna – malo van norme”, rekao je Marko za zvaničan sajt Formule 1. “Daniel je imao brzinu, da, i na kraju nismo bili srećni je bez pucanja gume je mogao da završi kao drugi. Ali ne zaboravite da je Hamilton imao svojih problema i dva Ferraria- su se sudarila na startu. To se nažalost neće desiti na svakoj trci”.

Dvojac Red Bull-a nije bio dobar u Rusiji, kada je Daniil Kvyat dva puta udario Sebastiana Vettela gde je i Ricciardo imao problem nakon njihovog kontakta.

“Imajući u vidu vikend u Rusiji snaga motora je veoma važna tamo – videli smo u kvalifikacija da smo malo pali. Opet smo videli da smo bili u regiji Williamsa”, rekao je Marko.

U timu su uzbuđeni onim što bi moglo da se desi kasnije ove sezone kada će Renault imati veliku nadogradnju pogonske jedinice.

“Mi smo poprilično optimistični. Ukoliko su brojke dobre to bi trebalo da nas vrati u situaciju da možemo da pobeđujemo na stazama kao što su Budimpešta i Singapore – staze koje nemaju dugačke pravce. Već je Red Bull napravio veliki iskorak. U stvari nadamo se da ćemo biti pretnja za Ferrari u ostatku sezone…”

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti