Red Bull i Toro Rosso potpisali novi ugovor sa Renaultom

Red Bull i Toro Rosso potpisali novi ugovor sa Renaultom

Nstavak saradnje sa Red Bull-om i Toro Rosso-m

Renault je potvrdio danas da će nastaviti saradnju sa Red Bull-om najmanje do kraja 2018, dok će se Toro Rosso od naredne sezone ponovo vratiti ovom proizvođaču.

Red Bull koristi motore Renaulta od početka sezone 2007, iako su na početku ere V6 motora bili u manjku performasi što je na kraju prošle sezone dovelo do mogućeg razlaza. Međutim, u nedostatku alternativnih mogućnosti ostali su i ove sezone verni francuskom proizvođaču ali pod promenjenim brendom motora koji se sada zove TAG Heuer.

Renault je objavio i ponovno potpisivanje ugovora sa Toro Rosso-om, italijanskom ekipom sa kojima su sarađivali 2014 i 2015 godine, koji sada koriste motore Ferrari-a. I Toro Rosso i Red Bull će koristiti poslednju specifikaciju Renaultovog motora i moći slobodno da imenuju motore, kao što je to uradio Red Bull ove sezone (TAG Heuer).

“Veoma smo zadovoljni da budemo partneri sa tako snažnim timovima kao što su Red Bull Racing i i Scuderia Toro Rosso”, rekao je predsednik Renault Sport Racin-ga Jerome Stoll. “Imati konkurentne partnere pokazuje poverenje koje imaju u poboljšani Renaultov agregat i našu celokupnu organizaciju”.

Šef Red Bull-a Christian Horner je dodao da ih je napredak Renaulta do sada u 2016-oj ubedio u obnavljenje partnerstva.

“Oduševljeni smo nastavkom saradnje koja se pokazala kao veoma uspešna tokom ovog perioda”, rekao je Horner. “Nakon rekonstrukcije koje je preduzeo Renault, postignut je jasan napredak i logično je da nastavimo sa TAG Heuer brendiranim motorima”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti