Red Bull razmišlja o zameni Kvyata i Verstappena pre VN Španije

Red Bull razmišlja o zameni Kvyata i Verstappena pre VN Španije

Ruski vozač nakon sudara na VN Rusije je ugrozio svoju poziciju u matičnom timu

Prema pisanju Motorsport.com, u timu Red Bulla razmatraju zamenu mesta vozača Daniila Kvyata i Max Verstappena. Nakon lošeg izdanja tima Red Bull i dvostrukog sudara njihovog vozača Daniil Kvyata sa Sebastianom Vettelom, koji je nakon prvog kontakta kompromitovao trku drugom vozaču Red Bulla Danielu Ricciardu, u timu razmišlju da se ova zamena desi pre nadolazećeg trkačkog vikenda u Španiji.

Kvyat je bio van trkačkog tempa u poređenju sa iskusnijim timskim kolegom Danielom Ricciardom, i u timu se nadaju da dovođenje mladog vozača može poboljšati njihovu poziciju nakon razočaravajućeg vikenda u Sochiu. Savetnik Red Bull-a Hemlut Marko je bio razumljivo ljut nakon trke i drugi sudar okarakterisao kao neprihvatljiv.

“Kasno kočenje i sudar sa drugim bolidom bi bio prihvatljiv pred njegovom publikom, ali se to ne odnosi na drugi sudar”, rekao je Marko. “Šteta jer on nije uništio samo Vettelovu i Ricciardovu trku već i svoju. Morao je da ima jedno dodatno zaustavljanje. Bio je to katastrofalan dan za Red Bull. Hajde da se malo smirimo. Tokom nedelje ćemo razgovarati o tome”, zaključio je on.

Sačekaćemo zvaničnu potvrdu tima i videti da li su pisanja uticajnog sajta glasine ili istina.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti