Renault utrošio tri tokena na novu B-specifikaciju motora

Renault utrošio tri tokena na novu B-specifikaciju motora

Direktor Renaulta tima kaže da broj utrošenih tokena nema veze sa performansama

FIA je potvrdila da su u ekipi Renault potrošili samo tri tokena na nadogradnju motora sa B-specifikacijom koju smo već imali priliku da vidimo na prva tri treninga u Monaku na bolidima Daniela Ricciarda iz Red Bull-a i Kevina Magnussena iz Renaulta.

Nakon uspešnog testa u Barceloni, na prvom sezonskom testiranju, Renault je ubrzao razvoj kako bi nova B-specifikacija mogla da debituje na ulicama Monte Carla. Svaki od timova korisnika motora su dobili po jedan motor zbog kratkog vremenskog perioda koji je potreban za potpunu implementaciju motora u ostala dva bolida. Ostala dva vozača Max Verstappen i Jolyon Palmer će svoj nadograđeni motor dobiti na VN Kanade.

Direktor Renaulta Cyril Abiteboul je u martu rekao da misli da proizvođaču neće trebati veliki broj tokena kako bi napravili napradak u performansama.

“Mislim da je ovo demonstracija da smo iskoristili mali broj tokena i nadam se da je ova činjenica povezana sa značajnim korakom po pitanju performansi i da će to biti stvarni dokaz da nema veze između tokena i performansi”, rekao je Abiteboul. “Možete iskoristiti mnogo tokena i doneti apsolutno ništa po pitanju vremena po krugu, što je možda ono što smo uradili prošle godine. Mislim da cela debata o tokenima treba da nestane i da treba da se fokusiramo na performase”.

Na VN Bahraina Renault je utrošio jedan token pre trenutne nadogradnje, što je ukupno četiri od početka sezone.  Ferrari i Mercedes su utrošili tri odnosno dva tokena od Australije, dok Honda još uvek nije iskoristila ni jedan token.

Lista utrošenih tokena

Ferrari: 6 (26 iskorišteno)
Mercedes: 11 (21 iskorišteno)
Honda: 14 (18 iskorišteno)
Renault: 21 (11 iskorišteno)

Slika: Renault Sport Formula One Taam

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti