Ricciardo kritikovao tim zbog greške

Ricciardo kritikovao tim zbog greške

Druga greška tima Red Bull na samo dve trke

Vozač Red Bull-a Daniel Ricciardo kaže da je već dva puta “zeznut” na dve uzastopne trke od strane tima i da mu je zbog toga danas izmakla pobeda iz ruku.

Ricciardo je kao i većina vozača svoje gume za kišne uslove zamenio za gume za promenjive vremenske uslove i nakon toga dozvolio Lewisu Hamiltonu da ga obiđe. Brzo se Australijanac na ovim gumama približio ali zbog konfuguracije staze nije uspeo da ga obiđe.

Hamilton je imao samo jedno stajanje danas na gume za suvo (ultra meke) dok je krug kasnije vozač Red Bull-a uz grešku tima pri promeni guma na super meke izgubio dragoceno vreme i na stazu se vratio iza Lewisa Hamiltona. Kasnije se ispostavilo da je greška Red Bull-a bila ključna u pobedi Lewisa Hamiltona.

“Da budem iskren ja ne želim da komentarišem trku”, rekao je Ricciardo koji je i na prošloj trci nakon zamene guma pao sa prvog na četvrto mesto.

“Pretpostavlja da smo spolja priredili šou. Nije trebalo da bude ovako uzbudljivo. Ali dva vikenda u nizu da budem sj…. To boli ali svama svima na podršci”.

Ricciardo je rekao da je Red Bull doneo odluku da ga pozove u box.

“Pozvan sam u box. Trebali su da budu spremni. To boli, boli. Stvarno da budem iskren nemam šta da kažem”.

Nakon trke savetnik Red Bull-a, Helmut Marko, se izvinio svom vozaču zbog greške u boxu.

“Nažalost došlo je do nerazumevanja i nije bilo prave komunikacije. Istražićemo šta se desilo u pit lane-u. Ovo je ljudska greška. Veoma mi je žao Daniela, i jedino što mi možemo da uradimo je da mu se izvinemo”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti