Rosberg: Propuštanje Hamiltona je bilo bolno

Rosberg: Propuštanje Hamiltona je bilo bolno

Odluka da propusti timskog kolegu timu je donela vredne bodove

Nico Rosberg je rekao da je odluka da propusti timskog kolegu iz Mercedesa Lewisa Hamiltona na VN Monaka bila “poprilično prosta” ali isto tako i “veoma bolna”.

Startujući sa drugog mesta, Nemac nije mogao da drži ritam za liderom trke Daniel Ricciardom tokom prvog stinta na gumama za mokro vreme, pa je ovo navelo tim da Rosberg svoju poziciju preda Hamiltonu koji je nastavio poteru za Australijancem. Ovo mu je dalo šansu da ostane u igri za pobedu i greška u boxu Red Bull-a mu je i na kraju to i donela .

“Pre svega, bilo je poprilično prosto jer je pravilo koje smo imalo mnogo, mnogo godina do sada i bilo je očigledno da sa tim tempom neću moći da pobedim u trci. Očito je da smo morali da damo Lewisu šansu i dali su mi upozorenje da će probati da ga isprati, dok ja nisam bio u mogućnosti i sledeći korak je bio propuštanje Lewisa i mislim da je krajnji rezultat vredan u tom smislu za tim. Dokazali smo da je to prava stvar što smo uradili inače Lewis ne bi pobedio”.

Rosbeg je na kraju trke bio sedmi i Hamilton je zaostatak smanjio sa 43 na 24 poena. Nemac kaže da je bio spreman na ovu situaciju i pad forme.

“Kao što sam već rekao ja ne razmišljam o šampionatu u ovom trenutku. Razočaran sam jer sam želeo da pobedim u Monaku, želeo sam da pobedim na domaćoj trci, to je najuzbudljivija trka u godini i to je ono što sam želeo i veoma sam razočaran jer sam apsolutno bio miljama od toga. Na pitanje koliko bodova imam prednosti, ne znam, jer ne gledam na to. Trkanje su uvek usponi i padovi i bio sam spreman na pad jer nisam očekivao da pobeđujem na svakoj trci, to je sigurno, što nije bio slučaj od Barcelone, tako da sam bio spreman na to i da probam da se vratim na drugu stranu. Naravno sada sam u procesu varenja, nije tako lako ali sutra ću ponovo biti u Montrealu boreći se za pobedu”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti