Rosberg zabrinut tempom Red Bull-a

Rosberg zabrinut tempom Red Bull-a

"Definitvno moramo pronaći i videti da li možemo naći bolje vreme kruga"

Nico Rosberg je zvučao razočarano kada je pričao o tempu Red Bull-a u četvrtak na slobodnim treninzima u Monaku, gde je Daniel Ricciardo bio šest desetinki brži od oba Mercedova bolida.

“To je veoma jednostavno, danas su bili brži od nas”, rekao je Rosberg, trenutni lider šampionata. “Bilo je generalno izazovno, ali je to u redu. To je bio dobar dan. Samo Red Bull je brži od nas pa moramo da vidimo da pronađemo još tempa. Definitvno iznenađujuće koliko su bili brzi, mi smo očekivali da budu tu ali ne toliko brzi”, priznao je on.

“Definitvno moramo pronaći i videti da li možemo naći bolje vreme kruga. Naravno možemo se okrenuti motoru, ali da li možemo pronaći šest destinki u motoru, znate?”.

Upitan da li je uveren da Mercedes može da pronađe dodatno vreme u bolidu i da umanji pretnju Red Bulla na subotnjim kvalifikacijama, Rosberg nije žvučao raspoloženo.

“Uveren nakon današnjeg dana? Ne, jer je Red Bull bio brži. Ali ja sam stvarno uveren da možemo da uradimo dobar posao i unapredimo bolid, da li će biti dovoljno ne znam. Da su danas bile kvalifikacije oni bi bili ispred nas tako da definitivno moramo da pronađemo još tempa što neće biti lako. Definitvno imamo dosta domaćeg da uradimo. Potrebno je da pronađemo još performansi. U bolidu ja imam još posla da uradim, nisam 100% gotov. Najvažnija stvar  je da dobijem pravi auto, dobijem pravi balans, pravim dobre krugove, dobijem dobar ritam. Kvalifikacije su veoma, veoma važne za ovu trku”.

Ukoliko pobedi ovog vikenda za Rosberga će to biti četvrta vezana pobeda u Monaku, podvig koji se nije video od Ayrtona Senne u ranim 90-im.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti