Sauber i Force India u pismu FIA-i se žale na sporazum o motorima

Sauber i Force India u pismu FIA-i se žale na sporazum o motorima
Photo: Sahara Force India

Ekipe Saubera i Force Indie su poslale pismo FIA-i i FOM-u u kome su izneli mišljenje da nije dovoljo urađeno kako bi se pomoglo manjim timovima u Formuli 1 po pitanju motora.

Predstavnici tima Monisha Kaltenborn i Bob Fernley su o ovom problemu razgovarali na sastanku sa Bernie Ecclestone-om i predsednikom FIA-e Jean Todt-om prošlog vikenda u Barceloni. Nije poznato šta se događalo iza zatvorenih vrata, ali je Fernley priznao da je pismo poslato na obe adrese i sadržaj je ostao tajna.

“Poslato je pismo FIA-i i vlasnicima komercijalnih prava, u kome smo izneli svoje stavove”, izjavio je Fernley za sajt motorsport.com. “Neću reći da pismo nismo poslali, ali ga neću komentarisati”.

Sauber i Force India su podneli žalbu u septembru 2015 Evropskoj Komisiji za zaštitu konkurencije, u kojoj navode da se ne slažu sa raspodelom sredstava i upravljanjem u Formuli 1.

“EU je pomalo restruktuirana zbog pritiska koje trpi odeljenje za konkurenciju”, rekao je Fernley. “Sada su odeljenje za žalbe i pitanja u istom delu, i sada kada je promena napravljena mora se proces ponoviti. Drugim rečima to znači da ljudi treba malo da se ubrzaju. Kada budu spremni oni će nas posavetovati. Sa naše tačke gledišta, mi jedino možemo raditi sa procesom koji je nama dostupan, očigledno je da bismo želeli da vidimo da EU istražuje, jer je jasno da nam je potrebno nezavisno telo koje ima snagu da promeni stvari ukoliko je to potrebno, a da se slažu da je naša žalba opravdana”.

Slika: Force India

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti