Sauber i Haas u Španiji na novoj specifikaciji motora

Sauber i Haas u Španiji na novoj specifikaciji motora

Ferrari je novu specifikaciju motora ispobao već u Rusiji

Korisnici motora Ferrari, Haas i Sauber, su potvrdili da će na VN Španije imati unapređenu verziju motora koju su u ekipi proizvođača već imali priliku da isprobaju na VN Rusije.

Ferrari je predstavio svoju novu pogonsku jedinicu na prošloj trci, i na koju su utrošili tri razvojna tokena kako bi poboljšali sagorevanje u motoru. Iako je prema pravilima propisano da nadogradnje proizvođača moraju biti na raspopaganju i timovima kupcima to se kod ova dva tima nije desilo u Sochiu. Međutim, oba tima nameravaju da pređu na drugu pogonsku jedinicu u Barceloni gde se očekuje da će se poboljšanja bolje pokazati nego u Rusiji.

Novi motor bi mogao da bude posebno važan za tim Haas, koji je u tesnoj borbi za peto mesto u šampionatu konstruktora. Na prethodnoj trci u Sochi-u su imali novo prednje krilo a plan je da se novo zadnje krilo predstavi u Barceloni. Šef tima Gunther Steiner smatra da će njegovom timu pomoći povratak na stazu na kojoj su već testirali.

“Za nas to je veoma dobro”, rekao je on. “Idemo u Španiju i pogledaćemo podatke sa testa i uporediti da vidimo da li negde grešimo ili smo još uvek u igri jer je tamo bolid bio dobar. Ovo je prva staza na kojoj smo bili i gde imamo dosta podataka i sjajno je da možemo da uporedimo sa onim što smo imali ranije”.

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti