Slabost u poslednjem sektoru je Ferrari koštala pobede

Slabost u poslednjem sektoru je Ferrari koštala pobede
Šef tima Ferrari na VN Španije 2016 - Ferrari Media Center

Arrivabene: "Mislim da ukoliko preokrenete strategiju vrlo verovatno bi i Sebastian bio u istoj poziciji kao i Kimi"

Šef Ferraria Mauruzio Arrivabene je okrivio slabe performanse bolida u trećem sektoru kao glavni razlog za nauspeh pobede na trci za VN Španije.

Kimi Raikkonen je ostao zaglavljen iza Max Verstappena više od 30 krugova i nije mogao da pronađe način da obiđe Red Bull iako su oba vozača imala strategiju sa dva stajanja u boxu. Sebastian Vettel je završio trku kao treći sa strategijom od tri zaustavljanja, ispred Daniela Ricciarda, i Arrivabene kaže da je slabost bolida u poslednjem sektoru sprečila Finca da obiđe Verstappena u krivini br.1.

“Mislim da ukoliko preokrenete strategiju vrlo verovatno bi i Sebastian bio u istoj poziciji kao i Kimi”. Ne mislim da je tu u pitanju strategija, problem koji se desio juče je da mi nismo bili dovoljno brzi u poslednjem delu staze, u sporim krivinama. Videli smo Kimi-a, čak i kada je bolid proklizavao da je bio u mogućnosti da to brzo nadoknadi. Čim je bio u zadnjem sektoru staze Red Bull bio pobegao. Bio je u mogućnosti da ga ponovo sustigne na kraju pravca. Ovo nije pitanje strategije, ovo je pitanje kvalifikacija, bili smo veoma, veoma spori u poslednjem delu staze”.

Arrivabene je pohvalio Raikkonenove performase što je Finca sada pomerilo na drugo mesto u šampionatu. Ovo je bio njegov treći podijum na pet trka u ovoj sezoni.

“Kimi je imao fantastičnu trku po mom mišljenju. Šteta je da mi nismo bili dovoljno dobri u određenom delu staze, kako bi mu dali mogućnost da pobedi na trci. Ukoliko bih rekao ‘Da to je zato što je ovo Barcelona, ne možete ovde preticati, da dobro svi to znamo! Ali ja moram da čestitam Kimi-u jer je trka bila veoma, veoma dobra”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti